Gezginlerin ve teknoloji meraklılarının yeni favorisi olmaya aday bu gözlükler, çevrenizi keşfederken size eşsiz bir deneyim vaat ediyor.
Ray-Ban ve Meta’nın iş birliği ile geliştirilen akıllı gözlükler, teknoloji dünyasına yeni bir soluk getiriyor. Aralık ayında piyasaya sürülen ve kamera donanımına sahip bu şık gözlükler, artık çok modlu yapay zeka yeteneklerini kullanarak popüler simgeler hakkında bilgi toplama kapasitesine sahip. Meta’nın CTO’su Andrew Bosworth, Threads üzerinden yaptığı paylaşımda, bu özelliğin pratikte nasıl işlediğine dair bazı örnekler verdi. Örneğin, gözlüklere yerleşik mikrofonlar aracılığıyla Golden Gate Köprüsü hakkında “ilginç bir gerçek” sormak, köprüye bakarken, gözlüklerin yerleşik hoparlörler üzerinden köprünün ünlü Uluslararası Turuncu rengi hakkında bilgi vermesini sağlıyor.
Bosworth, San Francisco’daki Coit Kulesi hakkında da bilgi paylaşan bir diğer örneği dile getirdi. Bu yenilik şu an sadece beta testinde olan kullanıcılar için mevcut; erişimi olmayanlar Meta’nın web sitesindeki bekleme listesine kaydolabilir. Ayrıca, Bosworth, Meta gözlüklerinin akıllı özellikleri hakkında birkaç başka detay da paylaştı. Eller serbest deneyim, kullanıcıların en son Meta AI etkileşimlerini WhatsApp, Messenger üzerinden paylaşmalarını veya bir metin mesajı olarak göndermelerini sağlayacak bir güncelleme aldı. Ayrıca, son çektiğiniz fotoğrafı bir kişiyle paylaşabilirsiniz. Nihayetinde, podcast dinleyicileri, Meta AI okumalarının daha yavaş veya daha hızlı olmasını ayarlayabilecekler; bu seçenek ses ayarları altında yer alacak.
Ray-Ban Meta akıllı gözlükler, Meta’nın yapay zeka yeteneği sayesinde Aralık’ta biraz daha zeki hale geldi. Bu gözlükler, temelde fotoğraf ve video çekmek için kullanılan bir gadget’tan, bir yapay zeka ses asistanının yardımına ihtiyaç duyduğunuzda gerçekten kullanmak isteyeceğiniz bir şeye dönüşüyor. Landmark tarif etme özelliği, kapsamı nispeten dar olmasına rağmen, gözlükler için mükemmel bir uyum sağlıyor ve gelecekte Meta gözlüklerine daha fazla bu tür özellikler eklenmesini umuyoruz.